به گزارش پایگاه خبری عصر مطالبه بهبهان؛ میلاد خراسانی در یاداشتی ابعاد گوناگون و تاثیر گذاری مسئولیت اجتماعی را بررسی کرد و همچنین شفافیت و هدفمند کردن اعتبارات مسئولیت های اجتماعی را موثر در جلب رضایت مردم و حل مشکلات عنوان کرده است.
مسئولیتهای اجتماعی صنایع معمولاً به شهرها و مناطقی تعلق میگیرند که مستقیماً یا غیرمستقیم تحت تأثیر فعالیتهای نفتی قرار دارند. اما در مواردی خاص، فراتر از این محدوده هم میتونه گسترش پیدا کند.
مسئولیت اجتماعی هدفمند و شفاف؛ راهی برای جلب رضایت مردم
در سالهای اخیر، مفهوم مسئولیت اجتماعی صنایع نفت و گاز، بهعنوان ابزاری مؤثر برای توسعه پایدار و کاهش محرومیت در مناطق مختلف کشور مطرح شده است. اجرای هدفمند و شفاف این مسئولیتها میتواند نقش بسزایی در رفع مشکلات زیرساختی و بهبود کیفیت زندگی مردم در شهرستانها ایفا کند.
اهمیت شفافیت و نظارت در اجرای مسئولیت اجتماعی
شفافیت و نظارت از ارکان اصلی مسئولیت اجتماعی هستند، که نیازمند عزم راسخ مسئولین امر و هوشیاری کامل دستگاه های نظارتی را طلب دارد و همچنین عدم رعایت این اصول میتواند به تخریب زندگی اجتماعی مردم و افزایش ابتلا به بیماریها و همچنین بروز مشکلات جبران ناپذیری به همراه منجر شود.
اهداف ونقش مسئولیت های اجتماعی
مسئولیتهای اجتماعی به تعهدات اخلاقی و اقدامات داوطلبانهای هستند که شرکتهای نفتی برای کاهش آثار منفی زیستمحیطی، اجتماعی و اقتصادی فعالیتهایشان انجام میدهند. این مسئولیتها در چند حوزه اصلی تعریف میشوند:
1-محیط زیست: کاهش آلودگی هوا، آب و خاک، بازیافت پسماندهای صنعتی و خطرناک، سرمایهگذاری در فناوریهای پاک و انرژیهای تجدیدپذیر، بازسازی مناطق آسیبدیده زیستمحیطی پس از استخراج
2-توسعه پایدار و اقتصادی: ایجاد اشتغال برای جوامع محلی، حمایت از کسبوکارهای کوچک و محلی، سرمایهگذاری در زیرساختهای منطقهای (آب، برق، جادهها)
3-سلامت و ایمنی: ارتقاء ایمنی کارگران و ساکنین مناطق عملیاتی، کنترل حوادث نفتی و آمادگی برای واکنش سریع به بحرانها
4- آموزش و فرهنگ: احداث مدارس و مراکز آموزشی در مناطق نفتخیز، برگزاری دورههای آموزشی برای افزایش مهارتهای شغلی مردم محلی، حمایت از برنامههای فرهنگی و اجتماعی
5-حقوق بشر و تعامل با جوامع محلی: احترام به حقوق اقوام بومی، برقراری گفتوگو و مشارکت مردمی در تصمیمگیریهای محلی، جبران خسارات به مناطق سکونتی یا منابع طبیعی مردم
خانم فرماندار اعتبارات مسئولیت های اجتماعی بهبهان نیازمند سازماندهی است
در چند سال گذشته هیچ گزارشی از هزینه کرد مسئولیت های اجتماعی در بهبهان را به مردم ارائه نشده و این امر باعث به وجود آمدن گله مندی مردم و ایجاد شائبه های نظیر اینکه این اعتبارت کجا و به چه صورت هزینه می شود، یا در اختیار فرد یا گروه خاصی و طبق میل آنها هزینه می شود.
اما با انتصاب خانم دکتر روحی پور به عنوان فرماندار بهبهان این انتظار از ایشان میرود که اعتبارات مسئولیتهای اجتماعی را سازماندهی کند.
و از ایشان به عنوان نماینده عالی دولت در شهرستان بهبهان، تقاض داریم در بحث هزینه کرد مسئولیت های اجتماعی نسبت به موارد زیر توجه ویژه داشته باشید:
1- شفافسازی کامل هزینهکرد اعتبارات مسئولیت اجتماعی صنایع در بهبهان با اعلام عمومی میزان بودجه تخصیصیافته، پروژههای اجرا شده، مجریان طرحها و نحوه انتخاب آنها برای مردم
2-تشکیل کارگروه نظارتی مردمی و بینبخشی با حضور نمایندگان شورای شهر، سازمانهای مردمنهاد و دستگاههای اجرایی برای نظارت بر اجرای پروژهها و بررسی نحوه تخصیص منابع
3-اولویتبخشی به نیازهای اساسی شهرستان از جمله اشتغال جوانان، محیط زیست، ورزش و فرهنگ در فهرست پروژههای مسئولیت اجتماعی.
4-ارائه گزارش عملکرد سالانه از سوی فرمانداری و دستگاههای ذیربط درباره چگونگی همکاری و تعامل با شرکتهای نفتی و نحوه بهرهگیری از منابع مسئولیت اجتماعی.
کلام آخر:
اجرای مسئولیت اجتماعی بهصورت هدفمند و شفاف، با مشارکت فعال مردم، نخبگان و نظارت دقیق نهادهای ذیربط، میتواند گامی مؤثر در جهت کاهش محرومیت و توسعه پایدار بهبهان باشد. تجربه نشان داده که با برنامهریزی مناسب و تخصیص بهینه منابع، میتوان به بهبود شرایط زندگی مردم دست یافت.
انتهای پیام/