آیین سنتی عزاداری کولکی و سه‌سنگ بهبهان؛ میراثی ماندگار از عشق به سیدالشهدا

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان بهبهان با اشاره به ثبت ملی آیین عزاداری کولکی و سه‌سنگ، این شیوه عزاداری را نماد وحدت، همبستگی و عمق ارادت مردم بهبهان به امام حسین(ع) دانست و از مشارکت باشکوه هیئت‌های مذهبی در پاسداشت این سنت ارزشمند تقدیر کرد.

به گزارش پایگاه خبری عصر مطالبه بهبهان: علی حداد رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان بهبهان، در گفت‌وگویی با خبرنگار ضمن تسلیت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران وفادارش اظهار داشت: آیین عزاداری سنتی کولکی و سه‌سنگ از شاخص‌ترین جلوه‌های فرهنگی و مذهبی مردم بهبهان است که در سال ۱۳۹۱ در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت ملی رسیده است.

 

وی افزود: این شیوه عزاداری ریشه‌ای دیرینه دارد و نسل به نسل به عنوان نشانه‌ای از عشق و معرفت حسینی منتقل شده است. در مراسم کولکی یا «چهار به چهار»، عزاداران به صورت حلقه‌های متوالی و هماهنگ در حرکت بوده و همزمان سینه‌زنی می‌کنند. این حرکت موزون و دسته‌جمعی، نمادی از اتحاد، همراهی و همدلی مردم در مصیبت عظیم واقعه کربلا است.

 

حداد ادامه داد: در آیین «سه‌سنگ» نیز عزاداران در سه ضرب خاص بر سینه می‌زنند که هر ضرب یادآور پیام صبر، ایثار و ایستادگی امام حسین(ع) و اهل بیت ایشان در برابر ظلم و ستم است. این آیین علاوه بر بعد مذهبی و معنوی، یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های فرهنگی و هویتی شهرستان بهبهان به شمار می‌رود.

 

رئیس اداره میراث فرهنگی بهبهان در پایان با قدردانی از هیئت‌های مذهبی و عموم مردم شریف شهرستان گفت: حضور پرشور شما عزیزان در مراسم عزاداری امسال بار دیگر ثابت کرد که فرهنگ حسینی در این دیار زنده و پویاست و مردم بهبهان همچنان پرچم‌دار حفظ آیین‌ها و سنت‌های اصیل خود هستند.

 

انتهای پیام/